zeytinyagi-ile-sac-bakimi

Zeytinyağı ile saç bakımı

Zeytinyağı saç bakımı için idealdir çünkü saçı besleyen, parlaklık veren, onaran, güçlendiren sabit yağlardandır. Ayrıca saç üzerinde ince bir tabaka oluşturarak hava kirliliği, toz vb. gibi çevresel olumsuz faktörlere karşı iyi bir doğal kalkan görevi görür. Zeytinyağı ile saç bakımı düzenli yapıldığında harikalar yaratır.

ZEYTİNYAĞI İLE SAÇ BAKIMI NASIL YAPILIR?

Zeytinyağını bir kaseye doldurun. (İçine başka bir yağ, losyon, sabun, ilaç, bitki ya da madde eklemeyin) Parmak uçlarınızı içine batırdıktan sonra hafifçe masaj yaparak saç diplerinize yağı yedirin. Böylelikle kan dolaşımını da hızlandırmış olursunuz. Yağı saçınızın her tarafına özenle uygulayın.  Son olarak bir bone ya da jelatin ile başınızı sarın. Yarım saat bu şekilde bekleyerek, sürdüğünüz yağın, terleme suretiyle saç diplerine iyice tesir etmesini sağlayın. Süre sonunda saçlarınızı aşırı sıcak ya da aşırı soğuk olmayan bir suyla durulayabilirsiniz.  Bu işlemi haftada en az bir kere uygulamalısınız.

Zeytinyağı ile saç bakımı
Zeytinyağı ile saç bakımı

ZEYTİNYAĞI KEPEĞİ AZALTIR

Saçın daha yumuşak bir yapıya sahip olmasını sağlayarak uçlarındaki kırılmaları engeller. Saç derisi yeterince yağ üretemediği için aşırı kuruyan cilt, “kepek” adını verdiğimiz deri dökülmelerine sebebiyet verir. Düzenli olarak saçınıza zeytinyağı uyguladığınızda, cildiniz yumuşar ve bir süre sonra kepek şikayetinizin de azaldığını görürsünüz.

ZEYTİNYAĞI SAÇ DÖKÜLMESİNİ GECİKTİRİR

Zeytinyağı içerdiği saç için faydalı A ve E vitaminleri sayesinde yaşlanmaya bağlı saç dökülmelerini geciktirme konusunda da oldukça başarılı sonuçlar yaratır. Yaşlandıkça, saçlarımız doğal süreç gereği zayıflar, incelir ve nihayetinde ölmeye başlar.  Bu süreci tamamen durdurmak ya da geriye döndürmek mümkün değildir ama yavaşlatılabilir.  Yukarıda tarif ettiğimiz gibi zeytinyağı ile saç derinize masaj yaptığınızda, A ve E  vitaminleri saçlarınıza bu süreçte destek olur.

ZEYTİNYAĞINI ISITMADAN KULLANIN

Bazı bloglarda ya da internet sitelerinde saça parlaklık vermesi için zeytinyağının ısıtılarak saça uygulanması gerektiğinden bahsedilmektedir. Bu tamamen yanlış bir bilgidir. Isı, zeytinyağı içerisindeki faydalı vitamin ve minerallerin ölmesine sebebiyet verir.  Isıtılmış zeytinyağı saçınıza anlık bir parlaklık verse de uzun vade de hiçbir sağlamaz. Sürekli kendiliğinden parlak ve sağlıklı saçlara sahip olmak istiyorsanız soğuk sıkım tekniğiyle üretilmiş zeytinyağını ısıtmadan saçınıza uygulayın.

Yorum bırakın