bebekler-icin-zeytinyagi

Bebeklere Zeytinyağı Verilir mi?

Bu yazımızda sizlere bebeklere zeytinyağı verilir mi? sorusunun cevabını sunacağız.  Prof. Dr. Canan KARATAY’ın dediği gibi  ” zeytinyağı yetişkinler için anne sütüdür”.  Fakat bebekler için de aynı öneme sahiptir.  Yapılan birçok araştırma neticesinde, zeytinyağının anne sütündeki faydalı vitamin ve minarellere sahip olduğu ortaya koyulmuştur.  Zeytinyağı; bebeklerin beyin gelişimini ve kemiklerinin kuvvetlenmesini de hızlandırmaktadır. A, E, D, K vitaminleri içerir.  Ayrıca çok güçlü bir antioksidan olduğu için kansere karşı güçlü bir koruma sağlamaktadır.

BEBEKLERE HANGİ AYDAN İTİBAREN ZEYTİNYAĞI VERİLMELİDİR

Bebekler için doğduklarından itibaren ilk 6 ay en temel besin maddesi anne sütüdür. Bebeğin sindirim sistemine tamamen uyumludur ve aynı zamanda gelişmesi için de tüm ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Fakat 6. aydan sonra bebekler büyüdüğü için anne sütü tek başına yeterli olmamaktadır ve ek gıdalar verilmeye başlanır. İşte bu dönemde bebeklere zeytinyağı verilmeye başlanmalıdır. Anne sütünden yeni kesilmiş bebeklere de yağsız inek sütüne karıştırılarak verilir. Bebekler için doğal besin işlevi görür.

BEBEKLERE NE KADAR ZEYTİNYAĞI VERİLİR?

Bebeklere günde 1-2 tatlı kaşığı kadar organik sızma zeytinyağı verebilirsiniz. Zeytinyağını doğrudan değil, sütüne, mamasına ya da çorbasına katarak vermenizde fayda var. Çorba ateşteyken içerisine zeytinyağı katmayın ! Çünkü zeytinyağının yüksek ısıya maruz kalmaması gerekir. Çorbayı pişirdikten ve ateşten alıp soğuttuktan sonra içine yağı döküp karıştırabilirsiniz.  Fakat bu çorbayı sonra tekrar ısıtıp çocuğunuza içirmeyin. Her seferinde bir kerelik hazırlayın. Zeytinyağı havuç suyundaki A vitamininin vücutta daha çabuk aktive olmasını sağlar. Örneğin bebeğinize ara öğün olarak bolca A vitamini içeren havuç suyu veriyorsanız, içine 1 çay kaşığı kadar zeytinyağı ekleyebilirsiniz.

BEBEKLER İÇİN ZEYTİNYAĞI NASIL OLMALIDIR?

Bebeklerin sindirim sistemleri bizden çok daha hassastır. Haliyle kaliteli ve doğal bir zeytinyağı verilmelidir.  Bebeğinize vereceğiniz zeytinyağı mutlaka, zeytini dalından koparıldıktan sonra 4 saatte üretilmiş, soğuk sıkım, ekstra filtre edilmiş (içindeki parçacıklar ve tozlar tamamen alınmış),  organik ve sızma olmalıdır.  Bazı butik zeytinyağı firmalarının ” bebekler için zeytinyağı ” ürünleri satılmaktadır. Google’a; Bebekler İçin 4 Saat Organik Natürel Sızma Zeytinyağı yazarak bu özel zeytinyağını satan firmalara kolaylıkla ulaşabilir hatta internet üzerinden sipariş verebilirsiniz. Özellikler ürün açıklamasında “Eco Cert” ve “Türkiye Tarım Bakanlığı Organik Tarım”  belirteçleri olan yağları tercih etmelisiniz.

Bebeklere zeytinyağı verilir mi?
Bebeklere zeytinyağı verilir mi?
BEBEĞİ ZEYTİNYAĞIYLA YAĞLAMAK DOĞRU MUDUR?

Bebeği yıkadıktan ve havlu ile iyice kurulandıktan son­ra organik saf bir zeytinyağı ile yumuşakça ovalayarak yağlayabilirsiniz. Böylece bebeğin cildinin kurumasını ve çatlamasını ön­lemiş olursunuz. Ayrıca zeytinyağı deriyi beslemede önemli etkendir.  Masaj sayesinde de rahatlayan bebeğiniz daha rahat uyur.  Kozmetik yağlardan çok daha faydalı ve doğaldır.

Yorum bırakın